Skip to content

Afdeling gehoorzaamheid

Topcanis, school voor hond én geleider

Onze gehoorzaamheidstrainingen zijn niet competitie-gericht, maar focussen zich enerzijds op de socialisatie van je hond en anderzijds op jou, als geleider, om je de nodige kennis bij te brengen om je hond op te voeden tot een sociaal en evenwichtig dier.

Alle oefeningen vinden hun oorsprong in het dagelijkse leven.
Tijdens de trainingen komt je hond bovendien in contact met andere honden, vreemde personen en allerhande afleidingen zodat hij meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor jou allerlei onaangename situaties bespaart.
Na elke uitdaging die jullie samen overwinnen, groeit daarenboven de band die je met je hond hebt.

We trainen ook altijd positief (belonend) voor je hond en niet bestraffend.  Een positieve benadering van de training is heel aangenaam, voor jou en je hond.

De lessen gehoorzaamheid worden regelmatig verrijkt met agility.
Agility of behendigheid is een hondensport waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt, samen met de geleider.  Het stimuleert de leergierigheid van de hond, vraagt durf en doorzettingsvermogen en resulteert in een betere verhouding tussen geleider en hond.  Samen één team !

Alle hondenrassen zijn welkom vanaf de leeftijd van 10 à 12 weken (na de tweede reeks inentingen).  De eerste les, “kennismaking” is gratis. Het lidmaatschap is voor maximum 1 jaar vanaf de inschrijvingsdatum en kan niet worden verlengd.
Honden die gedragsproblemen vertonen, zijn ook welkom, maar worden individueel door de hoofdinstructeur begeleid.  Neem hiervoor contact op met topcanis.hondenschool@gmail.com.

 

Eerste training?

Als je pup 10 à 12 weken oud is.

De eerste les, “kennismaking” is gratis.
Breng mee: inentingsboekje (enkel de eerste training), poepzakjes en, niet te vergeten, lekkere snoepjes.

Wanneer?

Dinsdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag

Waar?

Tapstraat, Kortessem (veldweg ter hoogte van huisnummer 19).
Parkeer je auto op de parking van BUSO “De Dageraad”, volg de veldweg en na 50 m zie je links het trainingsveld.

maps-topcanis

Indien je interesse betoont in één van onze trainingen stuur ons dan bijgevoegd formulier ingevuld terug via mail.

Klik hier